De vereniging

De Jeu de Boulesclub Streeperkruis is officieel opgericht op 19 januari 1989. De vereniging is in het land van de jeu de boulers bekend als JBC Streeperkruis.

De JBC Streeperkruis bestaat uit circa 40 fanatieke boulers van diverse leeftijden. Onze vereniging heeft zijn eigen binnenaccommodatie, bestaande uit 4 banen en een gezellige bar en een viertal buitenbanen, waarop we vanaf 1 april tot 1 oktober het spel Jeu de Boule beoefenen. Iedere dinsdag- en donderdag-avond van 7 tot 11 komen onze leden bij elkaar om in een gezellige ambiance een balletje te gooien, de een nog fanatieker en gedrevener dan de ander. Ieder heeft zo zijn eigen redenen om deze fascinerende sport te bedrijven. De een wil gewoon gezellig onder de mensen zijn terwijl de ander serieus wil oefenen voor een toernooi of de competitie.
Jeu de boules is een uitdagende sport, waarbij vaardigheid, concentratie, teamgeest en tactiek centraal staan. Omdat partijen vaak lang kunnen duren en toernooi- of competitiedagen meerdere partijen beslaan, speelt ook de lichamelijke conditie een grote rol. Petanque als wedstrijdsport laat zich het beste beoefenen in clubverband.
We nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen tijdens een van onze oefenavonden zodat u met eigen ogen kunt zien wat voor unieke, gezellige en mooie sport Jeu de boules is.