Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze aap vertelt.

30 oktober 2021
Koningsboulen. 25 leden strijden om de titel. Na 5 rondes en behoorlijke inspanningen kwamen Jo Vervuurt en Suzan Rinkens als Koning en Koningin uit de strijd. Wij willen het nieuwe koningskoppel van harte feliciteren.

21 september 2021
Op 18 september hebben we onze jaarlijkse BBQ gehouden. Deze keer heeft het bestuur de leden verrast met een culinaire BBQ bereid door de mannen van Gaar uit Puth. De foto's vertellen iets over deze lekkernijen.

21 augustus 2021
Eindelijk dan. Na een hele lange tijd van regels waardoor niet veel mogelijk was, hebben we weer eens een activiteit kunnen organiseren. Uiteraard moest wel nog de 1,5 meter in acht worden genomen, maar voor de rest hebben we een heerlijke dag gehad.

9 januari 2021
Inmiddels hebben we al 10 maanden te maken met de Corona-pandemie. Vooruitzichten voor de komende tijd zijn er nog niet echt voor de vereniging. Wel zijn er een aantal dingen die  bij de activiteiten en het Markttoernooi zijn aangepast.

4 oktober 2020
Jeetje zeg wat een druk weekend. Op vrijdag gaan ze bier maken en zaterdag poetsen. Ze blijven bezig bij de JBC.

24 augustus 2020
Zaterdag had het bestuur zich voorgenomen om alle spullen die in de hal stonden te bekijken en uit te splitsen in rommel voor het milieupark en bruikbare te bewaren spullen. Af en toe sta je versteld van de rotzooi die mensen in de hal afzetten. Men schijnt niet te beseffen dat wij op het milieupark daarvoor moeten betalen.

15 februari 2020
Tussen het boulen door is er ook af en toe tijd voor een andere activiteit. Deze keer werd er weer eens gekiend.

31 januari 2020
Ja hoor het is zover. De inschrijving voor het 7de Internationale Markttoernooi wordtover een aantal uren geopend.

5 januari 2020
Alweer een jaar voorbij en het eerste toernooi in het nieuwe jaar heeft bij de JBC ook alweer plaats gevonden. Wat zijn het toch bezige bijtjes.

15 december 2019
Ik heb me laten vertellen dat ze bij deze geweldige club een Kerst Inn hebben gehouden. Ieder lid ging na de viering naar huis met een prachtig Kerstpakket. Het moet niet gekker worden.

27 oktober 2019
Het koningsboulen heeft weer plaats gevonden en we hebben voor 2019 weer een nieu koningskoppel. Na een hele dag sttrijden zijn Willem en Suzan uiteindelijk de besten gebleken.

18 september 2019

Ons bestuur heeft nog eens nagedacht en jawel hoor het is ze gelukt. De activiteitenagenda voor 2020 is alweer helemaal klaar. Maar ik zie ook nog een nieuw evenement in december. Wat zou er gebeurd zijn?

17 augustus 2019

En alweer zijn ze op stap geweest. Deze keer werd er niet gebouled. Nee Maastricht werd met een bezoek vereerd na een heerlijk ontbijt bij de Piccolo en afgesloten werd in de Residentie in Abdissenbosch met een heerlijk lopend buffet.

2 augustus 2019

Het bestuur heeft gisteren vergaderd. Besloten werd om voor dit jaar het oktoberfest te schrappen van de agenda. Reden is dat er ongeveer 18 leden in die tijd op vakantie zijn en er een zestal inactieve leden is. Verschuiven van de datum is geen optie.

22 juli 2019

En weer is een evenement voorbij. Met de nodige vertraging (regen) is uiteindelijk het zomeravondtoernooi gehouden. Het thema was "Heel Holland Boult". In het fotoboek is te zien wat dat in houdt.

24 juni 2019

Potdorie zeg wat was er gisteren weer te doen op de markt in Schaesberg? Een hele hoop mensen met ijzeren ballen! Het leek wel oorlog. Nee grapje, het 6de Internationale Markttoernooi werd gespeeld. Met trots mag de organistie vertellen dat het een geslaagd toernooi was. Mede te danken aan de hulp van de scouting, de vrijwilligers en natuurlijk aan al onze sponsoren. Ik ben benieuwd of er ook een 7de editie gaat komen.

12 mei 2019

Inmiddels is het moederdag, maar wat was dat gisteren bij de Watertoren in Rimburg? Alweer die gezellige club?

9 maart 2019

Het was weer eens zo laat. Deze keer een crocustoernooi met ontbijt en avondeten.

31 januari 2019

Eindelijk! Het is zover. Nog een paar uurtjes en er mag worden ingeschreven voor het 6de Internationale Markttoernooi. Wanneer? Op 1 februari vanaf 00.00 uur.

6 januari 2019

Wat moet ik nu weer horen? Was er weer een hoop te doen in de Streep? Een intern toernooitje bij de JBC Streeperkruis ter ere van het nieuwe jaar.

25 november 2018

Iedereen zit weer lekker thuis. Nog na te genieten van een heerlijk Mosseltoernooi. Tenminste als je de foto's ziet.

28 oktober 2018

De kruitdampen zijn opgettrokken. De klok is weer een uur terug gezet. Eindelijk is bekend gemaakt wie zich gisteravond na een prachtige dag voor een jaar Koning en Koningin van de JBC Streeperkruis mag noemen. Wij feliciteren KONINGIN THEA EN KONING CHRIS met de behaalde titel. PROFICIAT!

23 oktober 2018

De agenda voor 2019 is inmiddels vastgesteld.

8 oktober 2018

Het was weer eens zover. Het jaarlijkse eigen oktoberfest van onze JBC.

23 september 2018

Het laatste evenement buiten, de BBQ, zit er weer op. Een teken dat de winter voor de deur staat en we weer binnen gaan boulen. Het was weer een prachtige dag. Met dank aan onze eigen fotograaf, kunnen we weer een leuke fotoreportage toevoegen aan onze website.

19 augustus 2018

Wat hoor ik nu? Zijn ze weer op stap geweest? Waarheen?
Het Nonke Buusjke? In Sjilvend?

23 juli 2018

Het was weer zover. De leden van de JBC moesten zo nodig weer een feestje houden. Door 2 dames werd een prachtig aangekleed terrein verheven tot een tropisch paradijs. Ondanks donkere wolken en een stevige regenbui kan iedereen weer terug kijken op een prachtige dag.

9 juli 2018

In het weekend heeft de organisatie van het toernooi het geheel geevalueerd. Met de nodige trots kunnen wij melden dat het toernooi in totaliteit goed werd afgesloten. Ook kunnen we melden dat de totale prijzenpot dit jaar € 1.150,-- bedroeg. Hiervan zijn in totaal € 420,-- aan geldprijzen en € 730,-- in naturaprijzen uitgegeven. Een resultaat waar we met zijn allen trots op mogen zijn. Ik wil dan ook alle vrijwilligers, de oragnisatoren en de deelnemers van harte bedanken. 👍

25 juni 2018

Het 5de Internationale Markttoernooi is weer gespeeld. We hadden een prachtige kampioen. Het weer werkte mee en we kunnen weer terug kijken op een prachtige dag. Iedereen bedankt voor zijn/haar medewerking.

18 februari 2018.

Wat was het weer onrustig in de Streep gisteren. Wat hadden ze nu weer gepland? Geloof het of niet, maar de Jeu des Boulesclub had een kienavond! ðŸĪŠðŸ‘ðŸ˜€

27 januari 2018.

Dit weekend wordt op RTV Parkstad een uitzending besteed aan het 5de Internationale Markttoernooi.  Voor de liefhebbers is de uitzending te horen op Ziggo kanaal 44 op zondag 28 januari 2018 van 20.00 uur tot 20.00 uur.

8 januari 2018.

Het nieuwe jaar is weer ingeluid met het Nieuwjaarstoernooi. Op zaterdag 6 januari was het weer zover en we hebben er zoals altijd een fotoreportage van gemaakt.

10 december 2017.

Je let weer even niet op en ze zijn weer naar een kerstmarkt in Dusseldorf. Gekker moet het toch niet worden.

8 december 2017.

Vandaag zijn Nico Urlings en Nancy Jeukens door een medewerker van Via Landgraaf geinterviewd. In januari 2018 verschijnt een stuk met foto in de Via Landgraaf. Ik ben benieuwd.

26 november 2017.

Alweer is een prachtige dag voorbij. Gisteren werd het jaarlijkse Mosseltoernooi gehouden. Wat was het weer gezellig!

2 november 2017.

Psssssst.......... Er is nieuws over het 5de Internationale Markttoernooi.

28 oktober 2017.

Vandaag wordt er weer gestreden om de titels koning en koningin. 27 deelnemers gaan in gevecht om de fel begeerde titel. Wie o wie volgen onze Willen en Rebecca op? Over circa 10 uurtjes zullen we het weten.

15 oktober 2017.

Het inmiddels traditionele Oktoberfest is weer gehouden. Wat was het een gezellige boel. Foto's zijn in het fotoboek te vinden. Jodelahietieeeeeeeeeeeee

22 september.

Het buitenseizoen loopt weer ten einde en traditioneel wordt dit bij de JBC Streeperkruis afgesloten met de BBQ. Ook dit jaar hebben zich weer 41 mensen ingeschreven voor dit sup gezellige toernooio. Morghen 23 september is het zo ver en gaan we weer met z'n allen genieten.

19 augustus 2017.

Er werd door 36 mensen een bezoek gebracht aan d Gulpener Bierbrouwerij. Alweer een aantal leuke uren. Daarna eten bij Gaston van de Zwarte Ruiter in Gulpen en met een kleinere groep afgesloten bij het Brandwapen.

22 juli 2017.

Het was niet het fijnste weer, maar toch kon dat de JBC Streeperkruis er niet van weerhouden om een zomeravondtoernooi te houden. In het fotoalbum is een impressie opgenomen. Op naar het volgende feest.

26 juni 2017.

The day after.
Het is weer voorbij. Wat een behoorlijke voorbereiding en de nodige uurtjes vergaderen heeft gekost, ons 4de Internationle Markttoernooi. We mogen blij en trots zijn met een super bezetting, een droge dag en zoveel mensen die ons een warm hart toedragen. Ook de organisatie heeft weer een vette pluim verdiend. Op naar het volgende jaar? We zullen het binnen een paar maanden wellicht weer op de site kunnen vernemen.

5 april

We hebben weer het Crocustoernooi gehad en nu op naar een heerlijk middagje bij de Watertoren in Rimburg. Een heerlijk plaats om te vertoeven. Ook heeft de internationale Bond weer gemeend om wat regels aan te passen en wordt het spelletje van nog meer regels voorzien. Voor een update is een opsomming van de nieuwe regels als foto opgenomen op een aparte pagina.

27 januari.

De organisatoren van het Markttoernooi zijn weer bijeen geweest. De beslissing is gevallen. Vanaf 1 februari kan worden ingeschreven voor het 4de Internationale Markttoernooi.

9 januari 2017.

Alweer is een jaar voorbij, zijn de nodige rotjes en vuurpijlen afgestoken en is menig glaasje champagne geleegd tijdens het proosten op het nieuwe jaar. Bij de JBC hebben we dat op zondag 8 januari gedaan. En natuurlijk om te beginnen met ........ een glaasje bubbelwater op een mooi en sportief nieuw jaar.

22 december 2016.

Zo vlak voor de Kerst is het meestal overal hectisch. Mensen vliegen van hot naar her en hebben nauwelijks tijd. Toeterend en scheldend zitten ze in hun auto gestresst te zijn. Bij de JBC is het in deze tijd van het jaar heel anders. Iedereen is relaxed en men gaat gemoedelijk naar het einde van het jaar. Behalve een vijftal leden die zijn weer druk aan de gang. Het organisatiecommite van het Markttoernooi. En vol trots kunnen zij melden, dat ook komend jaar het toernooi weer zal plaats vinden. Meer nieuws hierover komt binnenkort.
In ieder geval wensen we iedereen een vredige en mooie Kerst en een gezond en voorspoedig 2017.

12 december 2016.

Het jaar loopt op zijn einde. De huizen zijn in Kerstsfeer gebracht met de nodige versieringen en bij de JBC heeft iedereen een prachtig kerstpakket ontvangen. Fijne feestdagen aan iedereen.

28 november 2016.

Inmiddels zijn weer 2 gezellige weekenden voorbij. Op 19 november het reisje naar de Schrobbelerfabriek en op 26 november het Mosseltoernooi.

11 november 2016.

Het bestuur heeft de agenda voor 2017 besproken. Bij "Activiteiten" is te zien wat we nu weer allemaal voorgeschoteld krijgen.

16 oktober 2016.

Een onbeschrijfelijk gezellige dag weer gehad. In ons lokaal werd onder de leden een fantastisch Oktoberfest gevierd. En nu op naar het Koningsboulen.

11 september 2016.

Gisteren vond de jaarlijkse BBQ plaats. Onder een stralende hemel met goede temperaturen werd weer genoten van een mooi evenement. Wat wil je nog meer?
O ja, dat ook iedereen die op komt dagen zich inschrijft. Dan komt het bestuur niet voor verrassingen te staan.

26 juni 2016.

 

Zondag was het dan zover. Het 3de Internationale Markttoernooi werd gehouden. Helaas hadden een aantal teams op zaterdag afgezegd, waardoor slechts 60 teams aanwezig waren. Door een nogal stevige bui werd in de loop van de dag het spel vetraagd maar al met al viel ook het weer dit jaar weer mee. Na een zinderende finale kon het uiteindelijk winnende team bekend gemaakt worden.

 

 

14 mei 2016. Weer een dagje uit met een aantal leden van de JBC. Allereerst werd een bezoek gebracht aan De Piccolo in Op de Kamp voor een kop koffie en een heerlijk stukje appelgebak. Was prima verzorgd. Daarna toog de hele stoet naar de Watertoren in Rimburg om daar gezellig een partijtje te boulen en een hapje en drankje te nuttigen.

1 mei 2016. Het schiet alweer aardig op in het jaar. In Krauthausen waren 18 van onze leden actief. Volgende evenement wordt gewoon een buitenactiviteit. Wat dat inhoudt? Dat weet weer alleen het bestuur. 🙃

30 maart 2016. De maand maart is bijna ten einde en het voorjaar is begonnen. Nog een paar dagen en het officiele buitenseizoen begint weer. Heerlijk weer buiten boulen.

21 februari. De inschrijving voor het 3de Internationale Markttoernooi is inmiddels 3 weken geleden geopend en vol trots mogen we melden dat het toernooi is volgeboekt. Het bestuur zal de komende weken elke zondag te voet naar Banneux gaan ðŸ˜‹ om zo te zorgen voor goed weer.
31 januari. Het startsein is gegeven. Vanaf morgen 1 februari kunnen jullie je inschrijven voor het 3de Internationale Markttoernooi.
27 januari 2016. De eerste maand van het nieuwe jaar zit er bijna op. De WAC is bezig met de tweede helft en de organisatie is druk met het Markttoernooi. Komende zondag zal de inschrijving gaan openen, dus hou de site goed in de gaten.
4 januari 2016. De Kerst is weer voorbij en een nieuw jaar is aangebroken. Traditioneel wensen wij elkaar "Gelukkig Nieuwjaar" tijdens het Nieuwjaarstoernooi. Dit was ook dit jaar het geval en we kijken weer terug op een prachtige dag.

25 november 2015 De winteravondcompetitie is weer gestart en de dames hebben vandaag een aantal mooie adventskranzen  gemaakt. Zie de foto's hieronder.

2 november 2015 De Zomer Avond Competitie is ten einde. De winter nadert weer en dus is het tijd om weer aan de Winter Avond Competitie te gaan starten. Deze keer strijden weer 4 teams om de titel Winterkampioen seizoen 2015-2016.

20 september. Tevereden kunnen we weer terug kijken op een geslaagde BBQ. Het weer was nog redellijk en we hebben de hele dag buiten kunnen blijven. Langzaamaan gaat het winterseizoen weer komen en gaan we naar binnen. We beginnen 11 oktober met een "Oktoberfest". En later in de maand is het Koningsboulen gepland.

1 februari 2015. Het is zover. Er kan worden ingeschreven voor het 2de Internationale Markttoernooi.

28 januari 2015. De eerste 3 wedstrijden in de WAC zijn gespeeld en we hebben een tussenstand. In februari wordt de WAC voortgezet. In maart staat het Crocustoernooi en de jaarvergadering op het programma. Ook wordt door het organiserende comite al vlijtig gewerkt aan het 2e Internationale Markttoernooi.

11 januari 2015. Het nieuwe jaar is traditioneel geopend met het Nieuwjaarstoernooi. Het toernooi werd om 11.00 uur officieel geopend, Nog nooit had de JBC zoveel deelnemers, in totaal 36. Na het glas te hebben geheven op het nieuwe jaar werden 3 wedstrijden in melee-vorm gespeeld. Om17.00 uur kon de prijsuitreiking worden verricht. Ook werd het team dat de ZAC had gewonnen in het zonnetje gezet. Daarna toog het gehele gezelschap, aangevuld met een aantal partners van leden naar Brasserie Minten. Daar werd genoten van een super lekker drie gangen diner. Rond 21.30 uur kon het bestuur tevreden terug kijken op een mooi toernooi. In het fotoboek staat een foto-impressie.